JEZUS UW GENEZING !

Dag 57: Zorg voor een goede aansluiting

U zou uw leven kunnen voorstellen als een huis dat u gaat bouwen. In uw huis wil u verschillende kamers inrichten met elk hun specifiek doel. Daarvoor moet elke kamer van uw huis voorzien worden van elektriciteit. Neem nu de keuken: U zou graag licht in de keuken willen en eten koken, eten koel bewaren of diepvriezen. U heeft een heleboel keukentoestellen die u zou willen gebruiken. Wat moet u allemaal doen, wil elke kamer voldoen aan uw eisen?

Een aanvraag indienen bij de elektriciteitsmaatschappij en die zal u voorzien van stroom via de nodige kabel. Echter als u licht wil in uw keuken en al uw toestellen wil gebruiken, zult u vanuit uw zekeringkast stroomleidingen moeten trekken en lichtpunten en stopcontacten plaatsen. De elektriciteitsmaatschappij gaat dat niet voor u doen. Als u in uw droomkeuken wil staan, zult u zelf aan de slag moeten. Dat klinkt allemaal logisch, maar blijkbaar niet als we dit doortrekken naar ons eigen geestelijk leven.

Als we geconfronteerd worden met het Goede Nieuws van het Evangelie, dan willen we alles wat God ons in Zijn genade geschonken heeft. We willen rust en vrede, een gelukkig huwelijk, goed opgevoede kinderen, niets tekort, een goede gezondheid …. Jezus zei “Ik ben gekomen opdat ze leven hebben en ervan genieten en het in overvloed hebben (helemaal gevuld, totdat het overstroomt)” (Johannes 10:10 AMP).

We geven ons hart aan Jezus en worden geestelijk wedergeboren. Onze elektriciteitskast is voorzien van stroom. Onze geest is gevuld met het leven van God Zelf. Doch willen we dat overvloedige leven van Jezus in elk aspect van ons leven zien, zullen we zelf iets moeten doen. We hebben reeds de cruciale rol van ons denken besproken. Ons denken dient vernieuwd te worden, willen de veranderingen die reeds in onze geest hebben plaatsgevonden, zich ook voltrekken in onze ziel en ons lichaam.

Om bij ons thema te blijven van genezing, uw denken omtrent genezing en gezondheid zal vernieuwd moeten worden om van Gods genezing en gezondheid te kunnen genieten. Zie uw denken als de zekeringkast. Van daaruit vertrekken de stroomleidingen naar de verschillende doelen. Onze zekeringkast heeft een aparte stroomtoevoer voor onze diepvriezer en oven. Als ik wil dat die werken moet ik de desbetreffende zekeringen opzetten. Doe ik het niet, dan zal ik niet kunnen bakken nog kunnen vriezen.

In ons denken moeten we "VERZEKERD" ZIJN VAN DE WAARHEID van Gods Woord over genezing, willen we genezing zien. We moeten geloven en overtuigd zijn dat de God Die genezing is reeds in ons woont. Door ons denken met deze Waarheid in overeenstemming te brengen, kan de genezende levenstroom van God naar ons lichaam vloeien.

Zorg voor die aansluitingEN ! Get connected !

TERUG

© Terebinten der gerechtigheid

VERVOLG