HOME

ARTIKELEN

 

EEN GEBALANCEERD LEVEN

Joyce Meyer

Onderhoud van een auto is nodig. Banden moeten gebalanceerd en verwisseld worden, willen ze langer meegaan. Olie moet regelmatig vervangen worden voor een langere levensduur van uw motor. Het gaat allemaal om de juiste balans te vinden van wat goed en slecht is voor uw auto.

Een gebrek aan balans in onze levens, is één van de grootste problemen die wij tegenkomen. Het is zo gemakkelijk om uit balans te geraken ! Zo iets simpel als te veel eten van iets lekkers. U denkt, “daar wil ik nog meer van”, en het smaakt zo goed dat u nog een beetje eet en nog wat en voor u het weet zit u met een groot probleem. U eet te veel en uw dieet is uit balans.

Uit balans bent u ook als u zich zorgen maakt, teveel TV kijkt of teveel geld uitgeeft. We kunnen de duivel de schuld geven voor die problemen, maar hij verscheen pas op het toneel toen wij uit balans gingen en de deur voor hem opende.


Wees in goede balans (gematigd, nuchter) wees waakzaam en altijd op uw hoede, want die vijand van u,
de duivel, gaat rond als een brullende leeuw (met verscheurende honger) zoekende wie hij mag verslinden. (1 Petrus 5:8 AMPC)

Een gebalanceerd leven vereist discipline en zelfcontrole. De Apostel Paulus zei dat iemand die deelneemt aan een wedstrijd zich in alles beheerst (1 Korintiërs 9:25). Gelukkig moeten we dat niet uit onszelf proberen. Hebreeën 13:6 zegt dat we met vertrouwen kunnen zeggen dat de Heer onze Helper is. Met Zijn hulp kunnen we gebalanceerd leven.

Naar Artikelen

Jezus is Heer !