HOME

JEZUS UW GENEZING !

OVERZICHT

Hoe groot is uw MAAR ?

Hoe dikwijls heeft u dit al gehoord: “Ik weet dat God van mij houdt, MAAR ik zie het niet ?” We hebben allemaal al zo'n woorden gehoord. En als we eerlijk zijn, geven we toe, dat we dit zelf ook al eens gezegd hebben. Luister eens naar de gesprekken om u heen. Onze maatschappij is verslaafd aan tegenstellingen. We zeggen: “Het is een geweldige kerel, MAAR ik kan hem niet uitstaan”.

Wat is het nu, is hij geweldig of onuitstaanbaar.? Wat is nu waar ? Hoe moeten we dit zien ? Wat bedoeld die persoon nu ?

Het is eenvoudig. Wat ook voor de MAAR staat, betekent niets voor de persoon die het zegt, want hij gelooft er niet in. Meestal is het om te versterken wat er nà de MAAR komt. Wat nà de MAAR komt is het deel wat de persoon wel gelooft. Het is wat de persoon als realiteit ziet in zijn leven. Wij zeggen allemaal dingen die elkaar tegenspreken om de realiteit te verbergen waarin we leven. De vraag is hoe groot is uw MAAR ?

HOE GROOT IS UW MAAR ?

Wat ik bedoel is, hoe dikwijls misleiden we onszelf door MAAR te gebruiken ? Bijvoorbeeld heeft u ooit gezegd:

“Ik weet dat God mij vergeeft, MAAR ik heb zo veel slechte dingen gedaan, hoe kan Hij mij ooit vergeven ? Ik weet dat de Bijbel zegt dat God van iedereen houdt, MAAR ik kan niet begrijpen dat Hij van mij houdt na alles wat ik verkeerd gedaan heb.”

En zo gaat het maar door. Wij spreken over de geweldige dingen van God en dan ontkrachten we ze, waardoor ze geen realiteit in ons leven worden, omdat wij MAAR zeggen.

Daarom hoe groot is uw MAAR ? Hebt u het moeilijk om te geloven dat God van u houdt ? Of hebt u een innerlijke strijd met het feit dat God u vergeven heeft, u aanvaardt heeft ? Dat u een nieuwe schepping bent, die volmaakt en heilig is in Zijn ogen? Waar heeft u het moeilijk mee? Verstopt u zich achter een MAAR? Wil u verder leven met te zeggen: “Ik weet dat God van mij houdt MAAR … Ik weet dat ik door de striemen van Jezus genezen ben MAAR…".

ZET UW "MAAR" OP DE JUISTE PLAATS

Ik wil elke dag leven zoals Paulus in 2 Korintiërs 4:8-9 (Het Boek) zegt:

Wij worden van alle kanten bestookt, MAAR zitten niet in het nauw, wij krijgen veel moeilijkheden te verduren MAAR worden niet wanhopig; wij worden vervolgd, MAAR God laat ons niet in de steek; wij worden neergeslagen, MAAR staan telkens op.

Ik wil in dezelfde realiteit als Paulus leven: “Ja ik weet dat mijn omstandigheden moeilijk zijn, MAAR mijn God is groot en Hij helpt mij er doorheen!

PROCLAMEER

Het maakt niet uit waar ik door heen moet of hoe ik mij voel, de realiteit blijft hetzelfde: Ik ben een nieuwe schepping in Christus, ik ben helemaal aanvaard, geliefd en vergeven. Ik ben rechtvaardig, heilig en volmaakt in Gods ogen. Ik ben wie Hij zegt dat ik ben, omdat Christus mij zo gemaakt heeft. Het is Zijn leven in en door mij, wat maakt dat ik in elke situatie als overwinnaar te voorschijn kom. En daar is geen MAAREN aan!

GENEZING BEHOORT U TOE !
JEZUS GAF ER ZIJN LEVEN VOOR!

Jezus is Heer!

 

© Terebinten der gerechtigheid

OVERZICHT