De geliefde - Yadid - hand in hand

Van Benjamin zei hij: De geliefde (yadid) van YHVH, woont veilig bij Hem. Hij beschermd hem de hele dag en woont tussen Zijn berghellingen. (Deuteronomium 33:12 LC)

Niet alleen Benjamin werd "de geliefde" genoemd, ook Jezus werd "de Geliefde" genoemd (Markus 1:11; 9:7) en als Christenen zijn we begenadigd "in de Geliefde", in Jezus Christus (Efeze 1:6).

Paulus, Petrus, Johannes en Judas schrijven in hun brieven over "de geliefden", verwijzend naar de gelovigen in Christus (Romeinen 1:7; 11:28; 1 Petrus 2:11, 1 Johannes 2:7; Judas 1:3). Als u geestelijk wedergeboren bent, dan bent u in de Geliefde - in Jezus Christus - en bent u geliefd door YHVH.

De geliefden van YHVH wonen veilig bij Hem, ze wonen "overvleugeld". Onder Zijn vleugels vinden ze bescherming en zijn ze veilig. Zijn Waarheid is hun schild en pantser. Ze hoeven niet bang te zijn voor verschrikkingen of voor besmettelijke ziekten; geen onheil zal hun treffen en geen plaag zal hun woning naderen (Psalm 91:1-11).

De berghellingen waarvan sprake hier, zijn Sion en Moriah, waar Jeruzalem en de tempel zich bevindt. Als geliefde Gods, is uw lichaam Zijn tempel, Hij woont in u met Zijn Geest (1 Corinthe 3:16).

Het Hebreeuwse woord voor "geliefde" verbergt nog een mooie schat. Het is het woord "yadid - dydy " en het wordt gevormd door tweemaal het woord "yad - hand - dy " . Wat zegt deze beeldspraak hier: de geliefde van YHVH is iemand die "hand in hand" wandelt met YHVH.

Net zoals twee geliefden hand in hand wandelen, zo wil YHVH hand in hand met u wandelen. Hij heeft Zijn hand al uitgestoken naar u, pak Zijn hand en wandel met Hem. Beeld u in dat u met Hem wandelt....

Voor meerdere schatten in de Hebreeuwse taal klik hier: Hebreeuws.

© Terebinten der gerechtigheid

 

 

HOME JEZUS REDT JEZUS UW GENEZING KENT U JEZUS ARTIKELEN BIJBELS BIJBELSTUDIE HEBREEUWS JEZUS KOMT